Šťavnaté kúsky hovädzej roštenky (120g) zmiešané s osmaženou červenou cibuľou, paradajkami, koriandrom, červeným octom a sójovej omáčky. Spája peruánsku kuchyňu s čínskou. Podáva sa s ryžou a hranolkami. (6)
ŠPECIALITA NA UTOROK: Risoto de quinua con salmón
350g
(rizoto de kinua kon salmon)
Quinua, pseudoobilnina z Ánd známa z čias Inkov, ktorá neobsahuje lepok ani cholesterol je uvarená, ochutená peruánskymi papričkami (ají panca a ají amarillo), bielym vínom a parmezánom a zahustená smotanou. Podáva sa s lososom (100g) na platni. (4,7)
6,00 €
ŠPECIALITA NA STREDU: Chuleta a la plancha
350 g
(čítajte: Čuleta a la planča)
Vykostená bravčová krkovička (180g) na platni. Podáva sa s ryžou, šalátom „ensalada mixta“ s omáčkou „vinagreta“ pripravená na báze lístkového zeleru, so „zlatými zemiakmi“ (vysmážané krúžky varených zemiakov) a s peruánskou pikantnou omáčkou. (3,7,9,10)
6,00 €
ŠPECIALITA NA ŠTVRTOK: Bistec a lo pobre
350g
(bistek a lo pobre)
Klasika z peruánskej gastronómie. Hovädzia roštenka (100 g) pripravená na platni. Podáva sa s ryžou, hranolkami, vysmážaným banánom, volským okom a s domácou pikantnou omáčkou z peruánskych papričiek. (3,9)
6,00 €
ŠPECIALITA NA PIATOK: Sandwich de chicharrón de chancho
350g
(senvič de čičarron de čančo)
Kúsky bravčového bôčika (180 g) marinované niekoľko hodín, následne varené pomalým spôsobom a vyprážané vo vlastnej šťave. Podáva sa v chrumkavej big žemli so sladkým zemiakom, pikantnou omáčkou a kreolským šalátom z cibule, koriandra a limetiek. (1,9)
6,00 €