Plnku z mletého hovädzieho a bravčového mäsa (120g) s trochou hrozienok, olivy a arašidy ochutenú peruánskymi koreninami nájdete medzi dvoma vrstvami chutnej ryže. Podáva sa s volským okom a vysmážaným banánom. (3,5)
Chaufa de camarones
350g
(čaufa de kamarones)
Peruánsko - čínske rizoto pripravené zo šťavnatých kreviet (100 g), zmiešaných vo wok panvici s ryžou, kúskami papriky, omelety, čínskej cibuľky s kukuricou, sójovou omáčkou, zázvorom a sezamovým olejom. (2,3,6,11)
5,50 €
ŠPECIALITA NA PONDELOK: Ají de gallina
350g
(achi de gajina)
Smotanová omáčka so žltými pikantnými papričkami, zmiešaná s kúsočkami vareného kuraťa (120g). Varené zemiaky pokrýva omáčka ozdobená s olivou a plátkami vareného vajíčka. Servíruje sa s ryžou. (1,3,7)
6,00 €
ŠPECIALITA NA UTOROK: Lomo saltado
350g
(lomo saltado)
Šťavnaté kúsky hovädzej roštenky (120g) zmiešané s osmaženou červenou cibuľou, paradajkami, koriandrom, červeným octom a sójovej omáčky. Spája peruánsku kuchyňu s čínskou. Podáva sa s ryžou a hranolkami. (6)
6,00 €
ŠPECIALITA NA STREDU: Chuleta a la plancha
350 g
(čítajte: Čuleta a la planča)
Vykostená bravčová krkovička (180g) na platni. Podáva sa s ryžou, šalátom „ensalada mixta“ s omáčkou „vinagreta“ pripravená na báze lístkového zeleru, so „zlatými zemiakmi“ (vysmážané krúžky varených zemiakov) a s peruánskou pikantnou omáčkou. (3,7,9,10)
6,00 €
ŠPECIALITA NA ŠTVRTOK: Bistec a lo pobre
350g
(bistek a lo pobre)
Klasika z peruánskej gastronómie. Hovädzia roštenka (100 g) pripravená na platni. Podáva sa s ryžou, hranolkami, vysmážaným banánom, volským okom a s domácou pikantnou omáčkou z peruánskych papričiek. (3,9)
6,00 €
ŠPECIALITA NA PIATOK: Seco de res con frejoles
350g
(seko de res kon frecholes)
Fazuľový prívarok podávaný s hovädzím mäsom (100 g) pripraveným pomalým varením v koriandrovo-špenátovej omáčke. Servíruje sa s ryžou.
6,00 €