Denné menu od pondelka 09. do piatka 13.12.2024
Denné menu od pondelka 09. do piatka 13.12.2024
Polievka (v cene menu): 0,25l - podľa dennej ponúky
-
Toto jedlo je dostupné v určitých dňoch a hodinách Toto jedlo má obmedzenú dostupnosťpo08:00 – 17:00ut08:00 – 17:00str08:00 – 17:00štv08:00 – 17:00pia08:00 – 17:00sone
1. Chaufa de pollo
(350g) / (3,6,9,10,11)
(čítajte: čaufa de pojo)
Peruánsko - čínske rizoto pripravené z nakrájaných kúskov kuracích pŕs (100g), zmiešaných s ryžou, kúskami papriky, omelety, mladej cibuľky, sójovými výhonkami, čínskou škoricou, sójovou omáčkou, zázvorom a sezamovým olejom. Podáva sa so šalátom „ensalada mixta“ s vinagretou a pikantnou omáčkou. (3,6,9,10,11) -
Toto jedlo je dostupné v určitých dňoch a hodinách Toto jedlo má obmedzenú dostupnosťpo08:00 – 17:00ut08:00 – 17:00str08:00 – 17:00štv08:00 – 17:00pia08:00 – 17:00sone
2. Fricasé de lomo de cerdo
(350g)
(čítajte: frikasé de lomo de serdo)
Kúsky bravčového karé (120g) dusené na paradajkovej omáčke s cibuľou, cesnakom a peruánskymi papričkami. Podáva sa s bielou ryžou a so „zlatými zemiakmi“ (vysmážané krúžky varených zemiakov). -
Toto jedlo je dostupné v určitých dňoch a hodinách Toto jedlo má obmedzenú dostupnosťpo08:00 – 17:00ut08:00 – 17:00str08:00 – 17:00štv08:00 – 17:00pia08:00 – 17:00sone
3. Arroz a la cubana
(350g) (3,9)
(čítajte: aŕos a la kubana)
Ryža zmiešaná s fazuľou. Podáva sa so šalátom „ensalada mixta“ s omáčkou „vinagreta“ pripravená na báze stopkového zeleru, s vysmážaným banánom, volským okom a omáčkou z pikantných papričiek. (3,9) -
Toto jedlo je dostupné v určitých dňoch a hodinách Toto jedlo má obmedzenú dostupnosťpout11:00 – 14:30strštvpiasone
ŠPECIALITA NA UTOROK: Lomito al vino
(350g)
(čítajte: lomito al vino)
Šťavnaté kúsky marinovanej hovädzej roštenky (100g) pripravené na červenom víne. Podávajú sa s hranolkami a s bielou ryžou. -
Toto jedlo je dostupné v určitých dňoch a hodinách Toto jedlo má obmedzenú dostupnosťpoutstr08:00 – 17:00štvpiasone
ŠPECIALITA NA STREDU: Pollo oriental
(350g) / 3,6,7,10,11
(čítajte: pojo oriental)
Kuracie stehno (180g) marinované v zmesi medu, sójovej omáčky, peruánskej vínovice Pisco a čínskej mletej škorice pečené v rúre. Podáva sa s ryžou a šalátom „ensalada mixta“ s dresingom „vinagreta“. (3,6,7,10,11) -
Toto jedlo je dostupné v určitých dňoch a hodinách Toto jedlo má obmedzenú dostupnosťpoutstrštv08:00 – 17:00piasone
ŠPECIALITA NA ŠTVRTOK: Arroz tapado
(350g) / (3,5,9)
(čítajte: aŕos tapado)
Plnku z mletého hovädzieho a bravčového mäsa (120g) s trochou hrozienok, olivy a arašidy ochutenú peruánskymi koreninami nájdete medzi dvoma vrstvami chutnej ryže. Podáva sa so šalátom s „vinagretou“, volským okom a peruánskou pikantnou omáčkou. (3,5,9) -
Toto jedlo je dostupné v určitých dňoch a hodinách Toto jedlo má obmedzenú dostupnosťpoutstrštvpia08:00 – 17:00sone
ŠPECIALITA NA PIATOK: Bistec a lo pobre
(350g) / (3,9)
(čítajte: bistek a lo pobre)
Klasika z peruánskej gastronómie. Hovädzia roštenka (100g) pripravená na platni. Podáva sa s ryžou, hranolkami, vysmážaným banánom, volským okom a s domácou pikantnou omáčkou z peruánskych papričiek.
Polievky
Polievky
-
Chupe de camarones
0,30 l
(čítajte: čupe de kamarones)
Špeciálna krémová polievka, ktorá reprezentuje juh Peru. Pripravuje sa z kreviet, hrášku, zemiakov, mrkvy a ryže, ochutená je peruánskou paprikou, zahustená smotanou. Podáva sa s volským okom. (1,3,7,9) -
Sopa a la minuta
0,3 l
(čítajte: sopa a la minuta)
Polievka je pripravená z hovädzieho vývaru, kúskov vareného hovädzieho mäsa, ochutená je omáčkou "salsa madre" z peruánskych papričiek ají panca. Polievka sa podáva s tenkými rezancami a štipkou oregana. (1,9) -
Špeciálna ponuka
Sopa criolla
0,3 l
(čítajte: sopa krioja)
Krémová polievka je pripravená z hovädzieho vývaru, kúskov vareného hovädzieho mäsa, ochutená je omáčkou "salsa madre" z peruánskych papričiek ají panca. Polievka je zahustená smotanou a podáva sa s volským okom a tenkými rezancami. (1,7,9) -
Sopa de quinua
0,3 l
(čítajte: sopa de kinua)
Číra polievka je pripravená z vývaru s quinuou, hráškom, kukuricou, mrkvou a zemiakmi pokrájanými nadrobno. (9) -
Dieta de pollo
0,30 l
(čítajte: dieta de pojo)
Číra polievka je pripravená z kuracieho vývaru, kúskov varených kuracích pŕs, hrášku, kukurice, zemiakov a mrkvy. Podáva sa s tenkými rezancami. (1,9)
Predjedlá
Predjedlá
-
Yuquitas con huancaína
150 g
(čítajte: jukitas kon uankaína)
Kúsky vysmážanej yuky (tapiok – koreň blízky zemiaku) s omáčkou huancaína (z hrudkového syra, žltých peruánskych papričiek, cibule, mlieka, keksov a cesnaku). (1,7) -
Ensalada de palta
150 g
(čítajte: ensalada de palta)
Šalát - zmes čerstvej zeleniny - ľadového šalátu, mrkvy, avokáda, červenej cibule, uhoriek a paradajok. Podáva sa s domácim dresingom vinagreta. (3,7,10) -
Causa de pollo
220 g
(čítajte: kausa de pojo)
Pretlačené varené zemiaky, ochutené s peruánskou papričkou ají amarillo, limetkovou šťavou, soľou a čiernym korením. Medzi dvoma vrstvami tejto zmesi je plnka z varených kuracích pŕs (80 g), pokrájaného avokáda a majonézy. (3,7)
Hlavné jedlá
Hlavné jedlá
-
Ají de gallina
(350g)
(čítajte: achi de gajina)
Chutná smotanová omáčka zo žltých pikantných papričiek, zmiešaná s kúskami vareného kuraťa (150 g). Omáčku servírujeme na varených zemiakoch, ozdobenú olivami a vajíčkom. Podávame s ryžou. (1,3,7) -
Tallarín verde con pollo
(350g)
(čítajte: tajarin verde kon pojo)
Špagety uvarené al dente, zmiešané so zelenou krémovou omáčkou zo špenátu, bazalky, cesnaku, cibule a smotany, posypané nastrúhaným parmezánom. Servírujeme s kuracím rezňom (150 g) na platni. (1,7) -
Pollo a la plancha
(350g)
(čítajte: pojo a la planča)
Kuracie prsia (150 g) na platni. Podávame s ryžou a so šalátom “ensalada de palta”, z čerstvej zeleniny, s avokádom, ľadovým šalátom, uhorkou, paradajkami, červenou cibuľou a s domácim dresingom vinagreta. (3,7,9,10) -
Chicharrón de pollo
(350g)
(čítajte: čičaŕón de pojo)
Kúsky kuracích pŕs (150 g) marinovaných v špeciálnej omáčke z vajíčka, trochu sójovej omáčky, horčice, obalených v múke a vysmážaných. Podáva sa s vysmážanou yukou (tapiokom) a s domácimi omáčkami, pikantnou a tatárskou omáčkou. (1,3,7,10) -
Bistec a lo pobre
(350g)
(čítajte: bistek a lo pobre)
Klasika z peruánskej gastronómie. Hovädzia roštenka (150 g) pripravená na platni. Podáva sa s ryžou, hranolkami, vysmážaným banánom, volským okom a s domácou pikantnou omáčkou z peruánskych papričiek. (3,9) -
Lomo saltado
(350g)
(čítajte: lomo saltado)
Kúsky hovädzieho mäsa (150 g), pokrájané na plátky a flambované, podáva sa s osmaženou červenou cibuľou a paradajkami nakrájanými na kúsky, zmiešané so sójovou omáčkou a octom. Podávame s ryžou a hranolkami posypané čerstvým pokrájaným koriandrom. Spája peruánsku kuchyňu s čínskou. (6) -
Tallarín verde montado
(350g)
(čítajte: tajarín verde montado)
Špagety uvarené al dente, zmiešané so zelenou krémovou omáčkou zo špenátu, bazalky, cesnaku, cibule a smotany, posypané nastrúhaným parmezánom. Servírujeme s hovädzím rezňom (150 g) na platni. (1,7) -
Tacu tacu montado
(350g)
(čítajte: taku taku montado)
Rozmixovaná farebná fazuľa ochutená peruánskymi papričkami zmiešaná s ryžou osmáženou na olivovom oleji. Podáva sa s hovädzou roštenkou na platni (150 g) a domácou pikantnou omáčkou z peruánskych papričiek a banánovými čipsami našej výroby. (9)
Hlavné jedlá z darov mora
Hlavné jedlá z darov mora
-
Novinka
Ceviche de pescado
350g)
(čítajte: seviče de peskado)
Ceviche je jedným z najreprezentatívnejších jedál z Peru, je to peruánske národné jedlo. Pripravuje sa z kúskov čerstvej surovej morskej tresky (150 g), marinovanej v omáčke z limetiek, peruánskych pikantných papričiek, soli, korenia a zjemnené smotanou. Posypaná je čerstvým nadrobno pokrájaným koriandrom a červenou cibuľou, pokrájanou na tenké prúžky. Podáva sa so sladkým zemiakom a kukuricou. (4,7,9) -
Pescado a la plancha
(350g)
(čítajte: peskado a la planča)
Filet z morskej tresky na platni (150 g) marinovaný olivovým olejom a tymiánom . Podáva sa s ryžou a so šalátom “ensalada de palta”, z čerstvej zeleniny: avokáda, ľadového šalátu, uhorky, paradajok, červenej cibule a s domácim dresingom vinagreta. (3,4,7,10)
Špeciality
Špeciality
-
Anticuchos de pollo
(350g)
(čítajte: antikučos de pojo)
Kúsky mäsa marinované peruánskymi koreninami. Tie najtypickejšie sú pripravované z hovädzieho srdca, ale pripravujeme ich tiež z kuracích pŕs. Robia sa na platni. Podávajú sa 3 špajdle so „zlatými zemiakmi“ (vysmážané krúžky varených zemiakov) a s našimi domácimi omáčkami – pikantnou, pripravená z papričiek ají panca a domácou tatárskou omáčkou. (3,6,9,10) -
Chicharrón
350 g
(čítajte: čičaŕon)
Vysmážané marinované kúsky bravčového bôčiku (250 g). Podáva sa so „zlatými zemiakmi“, pikantnou omáčkou a kreolským šalátom z cibule, kukurice, papriky, limetky a koriandra. (1) -
Seco de res con frijoles
400 g
(čítajte: seko de res kon fricholes)
Hovädzie mäso (150 g) pripravené pomalým varením v koriandrovo-špenátovej omáčke. Servíruje sa s fazuľovým prívarkom a s bielou ryžou.
Dezerty
Dezerty
-
Crema volteada
120 g
(čítajte: krema volteada)
Peruánsky domáci puding zo sladkého kondenzovaného mlieka, vajec, pokrytý karamelom.
Vegetariánske jedlá
Vegetariánske jedlá
-
Tacu tacu
(350g)
(čítajte: taku taku)
Rozmixovaná farebná fazuľa ochutená peruánskymi papričkami, zmiešaná s ryžou a osmáženou na olivovom oleji. Podáva sa s domácou pikantnou omáčkou z peruánskych papričiek a banánovými čipsami našej výroby. (9) -
Risoto de quinua
(350g)
(čítajte: risoto de kínua)
Quinua je rastlina z Ánd známa z čias Inkov, je plná bielkovín, neobsahuje lepok ani cholesterol. Rizoto z nej je prvkom nového smeru v peruánskej gastronómii nazývanom -
Tallarín verde
(300 g)
(čítajte: tajarín verde)
Špagety uvarené al dente, zmiešané so zelenou krémovou omáčkou zo špenátu, bazalky, cesnaku, cibule a smotany, posypané nastúhaným parmezánom. (1,7)
Nealkoholické nápoje
Nealkoholické nápoje
-
Chicha morada 0,25l
0,25l
(osviežujúci nápoj z fialovej kukurice) -
Limonáda
0,25l
(limetková šťava - 0,04l, voda, rozmixovaný ľad, cukor) -
Milkshake z dužín
0,25l
(podľa ponuky) -
Džúsy z dužín z exotického ovocia
0,25l
(podľa ponuky)