Restaumatic Arrow icon Ellipsis Menu icon Cart icon Wallet icon Separator dashed line Prejsť na hlavný obsah
Casa Inka
  • sk
    • sk
    • es
  • ŠTART
    • Hlavná stránka
    • Doručenie
    • Recenzie
  • MENU
  • GALÉRIA
  • KONTAKT
  • PERU
    • Pôvod impéria Inkov
    • Vzdelanie v impéru Inkov
    • Sociálna štruktúra
    • Náboženstvo Inkov
    • Peruánske jedlo
    • Macchu Picchu
  • ŠTART
    • Hlavná stránka
    • Doručenie
    • Recenzie
  • MENU
  • GALÉRIA
  • KONTAKT
  • PERU
    • Pôvod impéria Inkov
    • Vzdelanie v impéru Inkov
    • Sociálna štruktúra
    • Náboženstvo Inkov
    • Peruánske jedlo
    • Macchu Picchu
  • Denné menu od pondelka 12.05.2025 do piatka 16.05.2025
  • Predjedlá
  • Polievky
  • Nealkoholické nápoje
  • Hlavné jedlá
  • Hlavné jedlá z darov mora
  • Špeciality
  • Dezerty
  • Vegetariánske jedlá

Menu

  • Denné menu od pondelka 12.05.2025 do piatka 16.05.2025
  • Predjedlá
  • Polievky
  • Nealkoholické nápoje
  • Hlavné jedlá
  • Hlavné jedlá z darov mora
  • Špeciality
  • Dezerty
  • Vegetariánske jedlá

Denné menu od pondelka 12.05.2025 do piatka 16.05.2025

Denné menu od pondelka 12.05.2025 do piatka 16.05.2025

Denné menu od pondelka 12.05.2025 do piatka 16.05.2025
Polievka (v cene menu): 0,25l - podľa dennej ponúky
  • 1. Pechuga a la plancha con lentejas

    (350g) / (6)
    [čítajte: pečuga a la planča kon lentechas]
    Kuracie prsia (120g) pripravené na platni. Podáva sa so šošovicovým prívarkom okoreneným peruánskymi papričkami, cibuľou a cesnakom s kúskami varených zemiakov a s bielou ryžou. (6)
  • 2. Albóndigas de cerdo en crema de espinaca

    (350g) / (1,3,6,7,10)
    [čítajte: albondigas de serdo en krema de espinaka]
    Guľky z mletého bravčového karé (120g) okorenené peruánskymi koreninami, zmiešané s vajcom, strúhankou a petržlenom. Podávajú sa preliate so smotanovo-špenátovou omáčkou s cherry paradajkami a s bielou ryžou. (1,3,6,7,10)
  • 3. Arroz a la cubana

    (350g) / (3,9)
    [čítajte: aŕos a la kubana]
    Ryža zmiešaná s fazuľou. Podáva sa so šalátom „ensalada mixta“ s omáčkou „vinagreta“ pripravená na báze stopkového zeleru, s vysmážaným banánom, volským okom a omáčkou z pikantných papričiek. (3,9)
  • Dočasne nedostupné

    ŠPECIALITA NA UTOROK: 4. Chicharrón de chancho

    (350g) / (3,6,7,9,10)
    [čítajte: čičaŕon de čančo]
    Kúsky bravčového bôčika (150g) marinované niekoľko hodín, následne varené pomalým spôsobom a vysmážané. Podáva sa s bielou ryžou, so šalátom „ensalada mixta“ s omáčkou „vinagreta“ a s pikantnou omáčkou. (3,6,7,9,10)
  • Dočasne nedostupné

    ŠPECIALITA NA STREDU: 5. Anticuchos de pollo

    (350g) / (3,7,9,10)
    [čítajte: antikučos de pojo]
    Kúsky kuracích pŕs (120g) marinované peruánskymi koreninami. Robia sa na špajdliach pripravené na platni. Podávajú sa s bielou ryžou, so šalátom s „vinagretou“ a domácou tatárskou omáčkou. (3,7,9,10)
  • Dočasne nedostupné

    ŠPECIALITA NA ŠTVRTOK: 6. Pollo a la cerveza

    (350g)
    [čítajte: pojo a la servesa]
    Pečené kuracie horné stehná marinované na pive (180g). Podáva sa poliate omáčkou s kuskami papriky a slaniny, s varenými zemiakmi a bielou ryžou.
  • Dočasne nedostupné

    ŠPECIALITA NA PIATOK: 7. Bistec a lo pobre

    (350g) / (3,9)
    [čítajte: bistek a lo pobre]
    Klasika z peruánskej gastronómie. Hovädzia roštenka (100g) pripravená na platni. Podáva sa s ryžou, hranolkami, vysmážaným banánom, volským okom a s domácou pikantnou omáčkou z peruánskych papričiek. (3,9)

Predjedlá

Predjedlá

Predjedlá
  • Yuquitas con huancaína

    150 g
    (čítajte: jukitas kon uankaína)
    Kúsky vysmážanej yuky (tapiok – koreň blízky zemiaku) s omáčkou huancaína (z hrudkového syra, žltých peruánskych papričiek, cibule, mlieka, keksov a cesnaku). (1,7)
  • Ensalada de palta

    150 g
    (čítajte: ensalada de palta)
    Šalát - zmes čerstvej zeleniny - ľadového šalátu, mrkvy, avokáda, červenej cibule, uhoriek a paradajok. Podáva sa s domácim dresingom vinagreta. (3,7,10)
  • Causa de pollo

    220 g
    (čítajte: kausa de pojo)
    Pretlačené varené zemiaky, ochutené s peruánskou papričkou ají amarillo, limetkovou šťavou, soľou a čiernym korením. Medzi dvoma vrstvami tejto zmesi je plnka z varených kuracích pŕs (80 g), pokrájaného avokáda a majonézy. (3,7)

Polievky

Polievky

Polievky
  • Chupe de camarones

    0,30 l
    (čítajte: čupe de kamarones)
    Špeciálna krémová polievka, ktorá reprezentuje juh Peru. Pripravuje sa z kreviet, hrášku, zemiakov, mrkvy a ryže, ochutená je peruánskou paprikou, zahustená smotanou. Podáva sa s volským okom. (1,3,7,9)
  • Sopa a la minuta

    0,3 l
    (čítajte: sopa a la minuta)
    Polievka je pripravená z hovädzieho vývaru, kúskov vareného hovädzieho mäsa, ochutená je omáčkou "salsa madre" z peruánskych papričiek ají panca. Polievka sa podáva s tenkými rezancami a štipkou oregana. (1,9)
  • Špeciálna ponuka

    Sopa criolla

    0,3 l
    (čítajte: sopa krioja)
    Krémová polievka je pripravená z hovädzieho vývaru, kúskov vareného hovädzieho mäsa, ochutená je omáčkou "salsa madre" z peruánskych papričiek ají panca. Polievka je zahustená smotanou a podáva sa s volským okom a tenkými rezancami. (1,7,9)
  • Sopa de quinua

    0,3 l
    (čítajte: sopa de kinua)
    Číra polievka je pripravená z vývaru s quinuou, hráškom, kukuricou, mrkvou a zemiakmi pokrájanými nadrobno. (9)
  • Dieta de pollo

    0,30 l
    (čítajte: dieta de pojo)
    Číra polievka je pripravená z kuracieho vývaru, kúskov varených kuracích pŕs, hrášku, kukurice, zemiakov a mrkvy. Podáva sa s tenkými rezancami. (1,9)

Nealkoholické nápoje

Nealkoholické nápoje

Nealkoholické nápoje
  • Chicha morada 0,25l

    0,25l
    (osviežujúci nápoj z fialovej kukurice)
  • Limonáda

    0,25l
    (limetková šťava - 0,04l, voda, rozmixovaný ľad, cukor)
  • Milkshake z dužín

    0,25l
    (podľa ponuky)
  • Džúsy z dužín z exotického ovocia

    0,25l
    (podľa ponuky)

Hlavné jedlá

Hlavné jedlá

Hlavné jedlá
  • Ají de gallina

    (350g)
    (čítajte: achi de gajina)
    Chutná smotanová omáčka zo žltých pikantných papričiek, zmiešaná s kúskami vareného kuraťa (150 g). Omáčku servírujeme na varených zemiakoch, ozdobenú olivami a vajíčkom. Podávame s ryžou. (1,3,7)
  • Tallarín verde con pollo

    (350g)
    (čítajte: tajarin verde kon pojo)
    Špagety uvarené al dente, zmiešané so zelenou krémovou omáčkou zo špenátu, bazalky, cesnaku, cibule a smotany, posypané nastrúhaným parmezánom. Servírujeme s kuracím rezňom (150 g) na platni. (1,7)
  • Pollo a la plancha

    (350g)
    (čítajte: pojo a la planča)
    Kuracie prsia (150 g) na platni. Podávame s ryžou a so šalátom “ensalada de palta”, z čerstvej zeleniny, s avokádom, ľadovým šalátom, uhorkou, paradajkami, červenou cibuľou a s domácim dresingom vinagreta. (3,7,9,10)
  • Chicharrón de pollo

    (350g)
    (čítajte: čičaŕón de pojo)
    Kúsky kuracích pŕs (150 g) marinovaných v špeciálnej omáčke z vajíčka, trochu sójovej omáčky, horčice, obalených v múke a vysmážaných. Podáva sa s vysmážanou yukou (tapiokom) a s domácimi omáčkami, pikantnou a tatárskou omáčkou. (1,3,7,10)
  • Bistec a lo pobre

    (350g)
    (čítajte: bistek a lo pobre)
    Klasika z peruánskej gastronómie. Hovädzia roštenka (150 g) pripravená na platni. Podáva sa s ryžou, hranolkami, vysmážaným banánom, volským okom a s domácou pikantnou omáčkou z peruánskych papričiek. (3,9)
  • Lomo saltado

    (350g)
    (čítajte: lomo saltado)
    Kúsky hovädzieho mäsa (150 g), pokrájané na plátky a flambované, podáva sa s osmaženou červenou cibuľou a paradajkami nakrájanými na kúsky, zmiešané so sójovou omáčkou a octom. Podávame s ryžou a hranolkami posypané čerstvým pokrájaným koriandrom. Spája peruánsku kuchyňu s čínskou. (6)
  • Tallarín verde montado

    (350g)
    (čítajte: tajarín verde montado)
    Špagety uvarené al dente, zmiešané so zelenou krémovou omáčkou zo špenátu, bazalky, cesnaku, cibule a smotany, posypané nastrúhaným parmezánom. Servírujeme s hovädzím rezňom (150 g) na platni. (1,7)
  • Tacu tacu montado

    (350g)
    (čítajte: taku taku montado)
    Rozmixovaná farebná fazuľa ochutená peruánskymi papričkami zmiešaná s ryžou osmáženou na olivovom oleji. Podáva sa s hovädzou roštenkou na platni (150 g) a domácou pikantnou omáčkou z peruánskych papričiek a banánovými čipsami našej výroby. (9)

Hlavné jedlá z darov mora

Hlavné jedlá z darov mora

Hlavné jedlá z darov mora
  • Novinka

    Ceviche de pescado

    350g)
    (čítajte: seviče de peskado)
    Ceviche je jedným z najreprezentatívnejších jedál z Peru, je to peruánske národné jedlo. Pripravuje sa z kúskov čerstvej surovej morskej tresky (150 g), marinovanej v omáčke z limetiek, peruánskych pikantných papričiek, soli, korenia a zjemnené smotanou. Posypaná je čerstvým nadrobno pokrájaným koriandrom a červenou cibuľou, pokrájanou na tenké prúžky. Podáva sa so sladkým zemiakom a kukuricou. (4,7,9)
  • Pescado a la plancha

    (350g)
    (čítajte: peskado a la planča)
    Filet z morskej tresky na platni (150 g) marinovaný olivovým olejom a tymiánom . Podáva sa s ryžou a so šalátom “ensalada de palta”, z čerstvej zeleniny: avokáda, ľadového šalátu, uhorky, paradajok, červenej cibule a s domácim dresingom vinagreta. (3,4,7,10)

Špeciality

Špeciality

Špeciality
  • Anticuchos de pollo

    (350g)
    (čítajte: antikučos de pojo)
    Kúsky mäsa marinované peruánskymi koreninami. Tie najtypickejšie sú pripravované z hovädzieho srdca, ale pripravujeme ich tiež z kuracích pŕs. Robia sa na platni. Podávajú sa 3 špajdle so „zlatými zemiakmi“ (vysmážané krúžky varených zemiakov) a s našimi domácimi omáčkami – pikantnou, pripravená z papričiek ají panca a domácou tatárskou omáčkou. (3,6,9,10)
  • Anticuchos de corazón

    350 g
    (čítajte: antikučos de korason)
    Kúsky hovädzieho srdca marinované peruánskymi koreninami, (jedného z najznámejších druhov mäsa). Robia sa na platni. Podávajú sa 3 špajdle so „zlatými zemiakmi“ (vysmažené krúžky varených zemiakov), s domácimi omáčkami, štipľavá s peruánskymi papričkami a domácou tatárskou omáčkou. (3,6,9,10)
  • Chicharrón

    350 g
    (čítajte: čičaŕon)
    Vysmážané marinované kúsky bravčového bôčiku (250 g). Podáva sa so „zlatými zemiakmi“, pikantnou omáčkou a kreolským šalátom z cibule, kukurice, papriky, limetky a koriandra. (1)
  • Seco de res con frijoles

    400 g
    (čítajte: seko de res kon fricholes)
    Hovädzie mäso (150 g) pripravené pomalým varením v koriandrovo-špenátovej omáčke. Servíruje sa s fazuľovým prívarkom a s bielou ryžou.

Dezerty

Dezerty

Dezerty
  • Crema volteada

    120 g
    (čítajte: krema volteada)
    Peruánsky domáci puding zo sladkého kondenzovaného mlieka, vajec, pokrytý karamelom.

Vegetariánske jedlá

Vegetariánske jedlá

Vegetariánske jedlá
  • Tacu tacu

    (350g)
    (čítajte: taku taku)
    Rozmixovaná farebná fazuľa ochutená peruánskymi papričkami, zmiešaná s ryžou a osmáženou na olivovom oleji. Podáva sa s domácou pikantnou omáčkou z peruánskych papričiek a banánovými čipsami našej výroby. (9)
  • Risoto de quinua

    (350g)
    (čítajte: risoto de kínua)
    Quinua je rastlina z Ánd známa z čias Inkov, je plná bielkovín, neobsahuje lepok ani cholesterol. Rizoto z nej je prvkom nového smeru v peruánskej gastronómii nazývanom
  • Tallarín verde

    (300 g)
    (čítajte: tajarín verde)
    Špagety uvarené al dente, zmiešané so zelenou krémovou omáčkou zo špenátu, bazalky, cesnaku, cibule a smotany, posypané nastúhaným parmezánom. (1,7)
  • Casa Inka
    811 07 Bratislava, Slovensko
    Mýtna 2875/34

    IČO: 52130096

    Tel: +421911756058

  • rezervacie@casa-inka.sk

    NOVINKA! Hotovosť, karta alebo prevod

    Objednať online

Zmluvné podmienky | Ochrana osobných údajov | Nastavenia súborov cookie | Marketingový súhlas | Reštauračný panel

Táto stránka používa súbory cookie na poskytovanie služieb. V prehliadači môžete určiť podmienky pre ukladanie alebo prístup k súborom cookie.

NOVINKA!
Na správny chod stránky sú potrebné sessionStorage a localStorage. Využívate režim súkromného prehliadania?
Využívate starý prehliadač. Prosíme aktualizovať prehliadač pre bezproblémové využívanie stránky.

Označenie alergénu

  1. Lepok
  2. Kôrovce
  3. Vajcia
  4. Ryby
  5. Arašidy
  6. Sójové zrná
  7. Mlieko
  8. Orechy
  9. Zeler
  10. Horčica
  11. Sezam (semená)
  12. Oxid siričitý a siričitany
  13. Vlčí bôb
  14. Mäkkýše

Ok

NOVINKA!

Máme najlepší online objednávkový systém na Slovensku!

Plaťte kartou alebo v hotovosti

Bez registrácie
Rýchle a jednoduché!

OK!